![]() |
| Pizzicati Italian Cookiês |
Pizzicati Italian Cookiês
Ingrêdiênts
- 1 1/2 cups all purposê flour
- 1/2 cup corn starch
- 1/2 tablêspoon + 2 tablêspoons icing / powdêrêd sugar
- 1/2 têaspoon baking powdêr
- 1 êgg (room têmpêraturê)
- 1/2 cup buttêr (room têmpêraturê)
- 1/4 - 1/2 cup jam (of choicê, a thick jam is thê bêst or êvên Nutêlla)
- US Customary - Mêtric
Instructions
- In a largê bowl whisk togêthêr flour, cornstarch, sugar and baking powdêr, makê a wêll in thê cêntrê and add thê êgg and buttêr combinê with a fork until mixturê starts to comê togêthêr.
- Movê to a lightly flourêd flat surfacê and knêad until you havê a soft smooth dough (if too sticky thên add a littlê êxtra flour).
- Wrap thê dough in plastic wrap and rêfrigêratê for 30 minutês.
- Prê-hêat ovên to 350F (180C) and linê 2 cookiê shêêts with parchmênt papêr.
- Roll half thê dough at a timê on a flourêd flat surfacê until thê thinnêss of a piê crust (a littlê thickêr if you dêsirê) cut out with a small (2 1/4 - 2 1/2 inchês / 6 cêntimêtêr) cookiê cuttêr.
- Placê a têaspoon of jam in thê middlê of thê circlê and takê thê two ênds and pinch thêm togêthêr, dip fingêrs in a littlê watêr to makê surê that thê dough sticks and doêsn't opên whilê baking. Placê cookiês on prêparêd cookiê shêêts and bakê for approximatêly 12-15 minutês. Lêt cool complêtêly thên dust with a littlê icing / powdêrêd sugar.
- Full recipe >> @-anitalianinmykitchen.com

Comments
Post a Comment