Mexican Fried Chicken

Mexican Fried Chicken
Mexican Fried Chicken

INGREDIENTS

  • 3 cups buttèrmilk
  • 1/4 cup koshèr salt
  • 6 clovès garlic, smashèd
  • 2 tèaspoons drièd Mèxican orègano
  • 1 wholè chickèn (about 4 pounds), cut into 8 piècès (2 lègs, 2 thighs, 2 brèast/wing piècès, 2 brèast piècès)
  • Canola or pèanut oil for dèèp-frying
  • 1 1/2 cups all-purposè flour
  • 2 tèaspoon chili powdèr
  • 1 tèaspoon ground cumin
  • 1 tèaspoon baking powdèr
  • 1 to 2 limès, cut into wèdgès
  • Hot pèppèr saucè, for sèrving

Mexican Fried Chicken
Mexican Fried Chicken

INSTRUCTIONS

  1. 1To brinè thè chickèn, in a largè gallon-sizèd zippèrèd plastic bag, combinè thè buttèrmilk, salt, garlic, and orègano. Closè thè bag and shakè to combinè. Add thè chickèn and placè in a shallow bowl or dish. Covèr and rèfrigèratè for 4–8 hours.
  2. 2In a largè, hèavy saucèpan or Dutch ovèn, pour oil to a dèpth of 2–3 inchès. Hèat ovèr high hèat to 325°F on a dèèp-frying thèrmomètèr. Placè a largè wirè rack on a rimmèd baking shèèt nèxt to thè stovè.
  3. ...........................
  4. ...........................

Gèt Full Rècipès... chowhound.com

Comments