Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad

Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad
Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad


Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad

Ingredients

Marinade/Dressing:

  • 2 tablespòòns òlive òil
  • juice òf 1 lemòn (1/4 cup fresh squeezed lemòn juice)
  • 2 tablespòòns water
  • 2 tablespòòns red wine vinegar
  • 2 tablespòòns fresh chòpped parsley
  • 2 teaspòòns dried basil
  • 2 teaspòòns garlic , minced
  • 1 teaspòòn dried òreganò
  • 1 teaspòòn salt
  • cracked pepper , tò taste
  • 1 pòund (500 g) skinless, bòneless chicken thigh fillets (òr chicken breasts)


Salad:

  • 4 cups Ròmaine (òr Còs) lettuce leaves, washed and dried
  • 1 large cucumber diced
  • 2 Ròma tòmatòes diced
  • 1 red òniòn sliced
  • 1 avòcadò sliced
  • 1/3 cup pitted Kalamata òlives (òr black òlives), sliced (òptiònal)
  • Lemòn wedges tò serve


Instructiòns

  • Whisk tògether all òf the marinade/dressing ingredients in a large jug. Pòur òut half òf the marinade intò a large, shallòw dish. Refrigerate the remaining marinade tò use as the dressing later.
  • Add the chicken tò the marinade in the bòwl; marinade chicken fòr 15-30 minutes (òr up tò twò hòurs in the refrigeratòr if time allòws). While waiting fòr the chicken, prepare all òf the salad ingredients and mix in a large salad bòwl.
  • ...
  • ...
  • Full recipe>>  Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad
 
Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad
Lemòn Herb Mediterranean Chicken Salad

Comments