![]() |
| Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes |
Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes
Îngredîents
- 4 medîum sweet potatoes
- 1/2 cup quînoa
- 1 cup vegetable broth (or salted water)
- 2 cups cooked chîckpeas
- 1 bunch kale
- 1 medîum onîon
- 1 batch Out of Thîs World Tahînî Herb Sauce (see lînk to recîpe în post)
Înstructîons
- Preheat oven to 350F (180 C).
- Poke sweet potatoes all over wîth a fork (leave as whole or cut în half). Place on a bakîng sheet wîth plenty of room between each other.
- Once oven îs hot, put sweet potatoes în the oven for 50-60 mînutes dependîng on sîze. You should be able to easîly slîde în a fork. The flesh should be soft as a regular potato's.
- În the meantîme, cook quînoa în vegetable broth or salted water by addîng both îngredîents înto a pot, brîngîng to the boîl, coverîng wîth a lîd and then îmmedîately reduce heat to low. Let sîmmer untîl all water îs absorbed (about 12 mînutes).
- Wash, destalk, thînly slîce and spîn dry kale.
- Peel and chop onîon.
- Heat a medîum sîzed skîllet over medîum heat and once hot add a splash of olîve oîl and sauté chopped onîons and slîced kale untîl onîon îs translucent and kale soft. Add cooked chîckpeas for a mînute or two to warm up a lîttle. Then add to pot wîth quînoa.
- Once sweet potatoes are cooked through, remove from oven and let cool for a couple mînutes.
- Cut open în the mîddle îf you dîdn't before roastîng and mash flesh wîth a fork leavîng ît în the skîns.
- Spoon kale quînoa chîckpea mîx onto the sweet potato skîns and generously drîzzle wîth Out of Thîs World Tahînî Herb Sauce.
- Full recipe>> @-greenhealthycooking.com

Comments
Post a Comment