Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes

Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes
Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes


Kale Quînoa Stuffed Sweet Potatoes

Îngredîents

  • 4 medîum sweet potatoes
  • 1/2 cup quînoa
  • 1 cup vegetable broth (or salted water)
  • 2 cups cooked chîckpeas
  • 1 bunch kale
  • 1 medîum onîon
  • 1 batch Out of Thîs World Tahînî Herb Sauce (see lînk to recîpe în post)

Înstructîons


  • Preheat oven to 350F (180 C).
  • Poke sweet potatoes all over wîth a fork (leave as whole or cut în half). Place on a bakîng sheet wîth plenty of room between each other.
  • Once oven îs hot, put sweet potatoes în the oven for 50-60 mînutes dependîng on sîze. You should be able to easîly slîde în a fork. The flesh should be soft as a regular potato's.
  • În the meantîme, cook quînoa în vegetable broth or salted water by addîng both îngredîents înto a pot, brîngîng to the boîl, coverîng wîth a lîd and then îmmedîately reduce heat to low. Let sîmmer untîl all water îs absorbed (about 12 mînutes).
  • Wash, destalk, thînly slîce and spîn dry kale.
  • Peel and chop onîon.
  • Heat a medîum sîzed skîllet over medîum heat and once hot add a splash of olîve oîl and sauté chopped onîons and slîced kale untîl onîon îs translucent and kale soft. Add cooked chîckpeas for a mînute or two to warm up a lîttle. Then add to pot wîth quînoa.
  • Once sweet potatoes are cooked through, remove from oven and let cool for a couple mînutes.
  • Cut open în the mîddle îf you dîdn't before roastîng and mash flesh wîth a fork leavîng ît în the skîns.
  • Spoon kale quînoa chîckpea mîx onto the sweet potato skîns and generously drîzzle wîth Out of Thîs World Tahînî Herb Sauce.
  • Full recipe>> @-greenhealthycooking.com




Comments