LÉMON BLUÉBÉRRY CAKÉ

LÉMON BLUÉBÉRRY CAKÉ


LÉMON BLUÉBÉRRY CAKÉ

INGRÉDIÉNTS

  • For thé Lémon Bluébérry Caké:
  • 3 cups caké flour + 2 tabléspoons caké flour, dividéd
  • 2 téaspoons baking powdér
  • 1/2 téaspoon salt
  • 8 ouncés unsaltéd buttér, room témpératuré
  • 2 cups granulatéd sugar
  • 4 éggs
  • 2 téaspoons vanilla éxtract
  • 1 tabléspoon organic lémon zést
  • 3/4 cup wholé milk
  • 1/4 cup lémon juicé
  • 2 cups wild bluébérriés, frozén or frésh
  • For thé Lémon Créam Chéésé Frosting:
  • 16 ouncés créam chéésé, softénéd
  • 8 ouncés unsaltéd buttér, softénéd
  • 4-6 cups conféctionérs’ sugar
  • 1 téaspoon vanilla éxtract
  • 1 tabléspoon organic lémon zést
  • 2 tabléspoons lémon juicé
  • For thé Assémbly:
  • Lémon slicés
  • Frésh bluébérriés
  • Édiblé flowérs (optional)


INSTRUCTIONS

Maké thé Lémon Bluébérry Caké:


  • Préhéat ovén to 350. Buttér and lightly flour thréé 8″ round pans. Liné with parchmént papér circlés.
  • Sift togéthér 3 cups caké flour, baking powdér and salt. Sét asidé.
  • In a small bowl, combiné milk and lémon juicé.  Stir to combiné and sét asidé for milk to curdlé.  This is similar to making homémadé buttérmilk!
  • In thé bowl of a stand mixér, béat buttér and sugar on médium-high using thé paddlé attachmént.  Béat until palé and fluffy, about 4 minutés.
  • With thé mixér on low, add éggs oné at a timé.  Mix wéll aftér éach égg.
  • Add vanilla éxtract and lémon zést.  Mix to combiné.
  • Add thé flour mixturé in thréé batchés, altérnating with thé milk, béginning and énding with thé flour mixturé.  Do not ovér mix.  Stop thé mixér and scrapé down thé bowl.
  • In a small bowl, géntly toss bluébérriés with 2 tabléspoons caké flour to coat. Using a spoon or spatula, géntly fold bluébérriés into battér, béing caréful not to bréak bérriés.
  • Dividé battér événly bétwéén thé thréé 8″ round pans.
  • Baké for 30-33 minutés, until toothpick insértéd into céntér comés out cléan.
  • Lét cool in pans for 10 to 15 minutés, thén rémové to wiré rack to finish cooling.


Maké thé Créam Chéésé Frosting:


  • Using a stand mixér fittéd with thé paddlé attachmént, mix thé buttér and créam chéésé until smooth.
  • Add vanilla, lémon zést and juicé and mix until combinéd.
  • Gradually add conféctionérs sugar, adjusting amount, until désiréd swéétnéss is réachéd. Scrapé down thé sidés of thé bowl. Whip until smooth.
  • Assémblé thé Caké:
  • ...
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